Dag 5: Koraal

5 mei 2017 - Coral Bay, Australië

Jan moppert al dagen dat ie wat avontuur wil, het gaat te makkelijk allemaal. Alle auto's starten ‘s ochtends gewoon en zonder problemen haalt iedereen de bestemming. Meer spanning! Hij wordt vandaag op zijn wenken bediend, er ligt koelvloeistof onder onze motorkap, op de cilinderkop. Het is gelijk het onderwerp van gesprek tijdens het eten. De technici denken een gescheurde kop en dat is slecht nieuws… vervangen is een dag werk omdat de hele motor eerst uit de auto moet. Bovendien heeft niemand dit onderdeel bij zich, dus deze moet ingevlogen worden vanuit Sydney. Hmmm…  

Eerst maar de belangrijke dingen vandaag: koraal! Met een glass bottom boot varen we over het rif en zien alle soorten en maten koraal, inclusief bewoners. Echt heel mooi, zeker met al het leven erin. De gids vertelt dat het er prachtig uitziet, maar eigenlijk één grote overlevingsstrijd is onder water. Het is dringen om een plekje bij het zonlicht en iedereen heeft vijanden onder water. We zien o.a. waterkomkommers, clownsvisjes en een glimp van een schildpad.
Snorkelen gaat vandaag niet, althans niet dichtbij de kust. Er liggen nl honderden rode kwallen op het strand en die drijven ook in de branding. De grote excursies hebben geluk vandaag, er wordt een tijgerhaai gespot en zelfs de gidsen raken hiervan opgewonden. Wij zien als bonus nog een dolfijn met kalfje voorbij komen, ook leuk! En oja, hadden we al verteld hoe blauw het water hier is? Topplek voor een rustdag.

dag 5-koraal1  dag 5-koraal2

dag 5-kwallen  dag 5-blauw

Terug bij de auto duikt Jan weer onder de motorkap en uiteindelijk blijkt het reuze mee te vallen: een gescheurde pakking bij de thermostaat. Ooooh, is dat alles? Opgelucht sluiten we de motorkap weer en gaan richting strand voor de zonsondergang en geïmproviseerde BBQ.
In Coral Bay kun je naast snorkelen ook zelf vissen. Aan het strand zijn visschoonmaakplaatsen en diverse barbecues beschikbaar om de vangst te bereiden. De Aussie way, want in het vakantieoord zijn slecht twee restaurantjes te vinden. Iedereen neemt z’n eigen eten mee (voornamelijk uit het koelvak van de supermarkt) en Rein blijkt een echte BBQ-master te zijn. Hij gaat ijverig in de weer met de verzamelde buit, het vlees wordt af en toe met bier afgeblust en de kruiden vliegen in het rond. Bij het licht van een lantaarnpaal eten we onze buiken rond en vol en het was nog lang gezellig…

dag 5-zonsondergang1  dag 5-bbq1  dag 5-bbq2

Foto’s